2014 m. kovo 28 d., penktadienis

„Ekranas“ – „Žalgiris“: futbolo stebukle, kur tu?

Ko tikiuosi iš rytojaus rungtynių? To, kas padaro šį žaidimą nuostabiu. Futbolo spektaklio ir šventės stadione su intriguojančia pabaiga.

Šeštadienį sirgaliai kaip niekada gali būti ramūs. Prieš ankstesnius turus laužydavome galvas apie galimą rungtynių scenarijų, favoritus, rezultatą. Dabar viskas aišku, akivaizdus dvikovos favoritas – svečiai, ekraniečiams belieka laukti futbolo dievų palankumo.


Niekas nenustebtų, jei „Žalgiris“ sutriuškintų ekraniečius 5:0, viskas būtų savaime suprantama ir logiška: „Žalgiris“ turi neabejotinai stipriausią sudėtį, kuri varžovams įvarčių muša tiek, kiek ji pati tą dieną nori. Ant „Ekrano“ niekas nepyktų ir sakytų: „jauna, ateities komanda, pergalės dar prieš akis“. Toks scenarijus būtų logiškas, bet absoliučiai neįdomus.

Futbolas žavi ne įvarčių gausa, o intriga ir stebuklais, kurie kuria šios sporto šakos magiją.

Jei ekraniečiai į aikštę išeis nusiteikę „žūsime aikštėje, bet išplėšime pergalę“, lyg į pasaulio čempionato ar Čempionų lygos finalą, jei į mačą žvelgs kaip į gyvenimo rungtynes, kurios gali pakeisti klubo istoriją ir jų pačių gyvenimus, gali įvykti stebuklas.  

Jauna, ambicinga, įžūli, nesiskaitanti su lyderiais ir pripažintais autoritetais – tokios fanai nori „Ekrano“ komandos. Kas mūsų nenužudo, padaro mus stipresniais.

Patinka Edgaro Baranausko kovotojo charakteris. Kartais jam pritrūksta šaltakraujiškumo ir patirties, nevaldydamas emocijų, prisirenka visai nereikalingų kortelių. Bet tai – „Ekrano“ charakteris.


Suprantu, kad reikia laiko pergalėms ir per vieną naktį čempionu netampama. Tačiau „ekranietiškas“ mentalitetas dingti negali ir jį turi perimti kiekvienas, vilkintis mėlynai raudonų marškinėlius.


Fkekranas.lt nuotr.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą