2014 m. liepos 10 d., ketvirtadienis

Kryžiuočiai atvyko: šansas revanšui ir galutinei pergalei

Abi konfrontuojančios pusės jau surėmė ginklus tolimojoje ir gūdžioje Šiaurės Airijoje. Čia, didžiam lietuvių nusivylimui, patirta netikėta ir skaudi nesėkmė.

Kryžiuočiai - nebe tie, kurie varė į neviltį LDK politikos didžiavyrius. Jų gretose - nėra karių, kurių reikėtų bijoti, o ir ginkluotė nedaro didelio įspūdžio.

Tą prieš taktines pratybas kartojo trečiadienį ir lietuvių pagrindinis strategas Valdas Dambrauskas, ruošiantis mėlynai raudonųjų būrį atsakomajam mūšiui mūsų žemėje. Ar tarptautinės karinės praktikos stoka, ar per didelis pasitikėjimas savo jėgomis neleido lietuviams mobilizuotis Belfaste ir namo grįžti su apčiuopiamais karo laimikiais.

Kryžiuočiai atvyko gintis. Jų būrio vadas Stephenas Baxteris praleido pirmąjį mačą dėl nelabai rimtų šeimyninių aplinkybių, tačiau neabejotinai jo rankomis braižyta taktika lėmė praleistus skaudžius dūrius. Strategas turi planą ir Lietuvoje, o prieš pirmąsias pratybas mūsų žemėje varžovų galva be baimės akyse kalbėjo pasitikėdamas savimi ir savo vaikinų jėgomis.

Savo žemėje lietuviai turės kompensuoti patirtus nuostolius išvykoje. Yra gerų žinių: mūsų pusėje bus patyręs karvedys Donatas Petrauskas. Jo narsą įrodo prieš geras kelias savaites vietiniame fronte patirta veido trauma. Karys per mūšį su svečiais kryžiuočiais dėvės specialią kaukę. Nežinia, ar ji įbaugins varžovus, tačiau Donato pasirodymas ir žaidimas - tikras koziris mūsų rankose.
Donatas turėtų į mūšį išjoti su kauke ant veido.

Už mėlynai raudonuosius kautis galės ir legionierius karys iš Nigerijos. Tai nemažai tarptautinės praktikos ragavęs, neaukštas, jaunas, bet labai agresyvus ir kovingas Uchenna Umeh.

Ko galime tikėtis vakare? Savo žemėje lietuviai sieks reabilituotis, karo lauke bus "karšta". Iš pykčio krauju pasruvusios lietuvių akys degs kerštu ir jų atakų lavina nuo pirmų mūšio sekundžių šturmuos svečių gynybą.

Ar pakaks laiko, taktinio karybos išmanumo, ginklų ir jėgų? Ar paskutinis mūšis su kryžiuočiais baigsis jų besąlygine kapituliacija? Visi atsakymai - nuo 18.30 mūsų žemių laiku, karo laukas - "Aukštaitijos" stadione. Būk kartu, atjok ir tu su mėlynai raudonomis spalvomis!


     



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą