2019 m. gegužės 28 d., antradienis

Debiutas olimpiniame TRI nuotolyje


Gegužės 25-oji didžiosiomis raidėmis ir padidintu šriftu nugula į mano nerealios sportinės karjeros metraščius. Okey, viskas kur kas paprasčiau.

Balandį nusprendžiau užsiregistruot Lietuvos triatlono taurės II etape Šilalėje olimpiniam triatlono nuotoliui.

Reiktų paminėti, kad pirmąkart po metų pertraukos nupūčiau dulkes nuo hidrokostiumo bei pirmąkart šokau į atvirą vandenį.

Kalbant apie šeštadienį, tai išvakarėse dirbau iki 00:00, miegot nuėjau apie 01:00, o apie 3:15 val. skambėjo žadintuvas – 3:40 val. buvom susitarę pajudėt link Šilalės su LTT komanda. Taigi, poilsio ne fontanai.

Pavyko kažkiek dar mašinoj pasnausti ir apie 7:45 val. pradėjau ruoštis startui. Rytas vėsokas. Sutinku keletą pažįstamų, seniai matytą Lauryną U., persimetam keliais žodžiais. Laikas iki starto prabėgo akimirksniu, briefingas prie vandens, dar kažkas padeda įlįsti į hidrokostiumą, išbandau vandenį, jausmas neblogas – kostiumas padeda geriau išsilaikyti vandenyje.

Reiktų primint, kad prieš startą planavau apie 40 min. sugaišti vandeny, apie 1.20 val. minti ir iki 50 min. bėgti, su visais tranzitais – apie 2.55 val.

Du ratai po 750 m klostėsi beveik pagal planą, apie 20 proc. krauliu, visa kita – brasu. Į krantą lipu priešpaskutinis. Šiek tiek ne pagal planą – 41:20 min.

Šiaip ne taip išsineriu iš to kostiumo, skubu autis dviračio klipsinius batelius ir į 40 km dviračių nuotolį. Į priekį – prieš vėją labiau, atgal – kiek lengviau. Lengva nebuvo, pagal planą netilpdavau (5km – 10 min.), ir varžovai atrodė išties gana tolokai. Tik distancijos pabaigoje pavyko pavyti vieną varžovą (!). Laikas – 1.24:42 val. Labai ne pagal planą, nors tiesa, mint reikėjo 41.45 km (vid. 29,4 km/ val.).

Žodžiu, po dviračių – užėmiau tvirtą 2 vietą nuo galo. Iš pradžių bėgimo pirmas ratas išties pavyko neblogai, tempas iki 4:30 min./km, tačiau jaučiau, kad šiandien – ne kažką ir bėgime.

Tempas krito iki ~4:45 min./km ir daugiau nebekovojau. Iš viso bėgime sugaišta 47:46 min.

Bendras laikas – 2 val. 59 min. ir 46 sek., 80 vieta iš 83 finišavusių.

Galima tikrai geriau. Šįkart yra kaip yra, o kitam kartui rezervų tobulėti ir kur pasistiebti – į valias.









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą