2014 m. sausio 11 d., šeštadienis

Pagarba žuvusiems už Lietuvos laisvę

A. Pliadžio nuotrauka. Ieva pirmą kartą dalyvavo
bėgimo renginyje. 
Kaip skelbia organizatoriai - net 4200 bėgikų sausio 11 d., šeštadienio vidurdienį užtvindė Vilniaus centrines gatves per bėgimą „Gyvybės ir mirties keliu“. Taip buvo pagerbiami žuvę Lietuvos laisvės gynėjai.

Sveikinu Ievą, kuri pirmą kartą dalyvavo bėgimo renginyje ir sėkmingai įveikė 9 km.

Dar gerokai prieš vidurdienį Antakalnio kapinių prieigas užpildė sporto entuziastai, kariai. Vieni darė apšilimą, kiti, sutikę bičiulius, draugiškai šnekučiavosi.

Oras tądien buvo palankus bėgti: termometras rodė porą laipsnių šilumos, į veidą nedrėbė sniego, nelijo ir nepūtė stiprus vėjas.


Asmeniškai pats šiame bėgime dalyvavau po kelerių metų pertraukos, o apskritai tokiu būdu žuvusiuosius už Lietuvos laisvę pagerbiau, matyt, penktą kartą.

Starto linija dėl lūkesčius viršijusio dalyvių skaičiaus XXIII kartą organizuotame pagarbos bėgime buvo perkelta ne vieną dešimtį metrų į priekį. Be gausaus lietuvių būrio, bėgti panoro ir  užsieniečiai – svečiai iš Latvijos, Italijos, Prancūzijos, Švedijos ir net iš JAV bei Naujosios Zelandijos.
J. Stacevičiaus nuotr.
Bėgimu „Gyvybės ir mirties keliu“ siekiama pagerbti 1991 m. sausio 13-osios naktį prie Vilniaus televizijos bokšto bei Radijo ir televizijos komiteto pastato žuvusius Loretą Asanavičiūtę, Virginijų Druskį, Darių Gerbutavičių, Rolandą Jankauską, Rimantą Juknevičių, Alvydą Kanapinską, Algimantą Petrą Kavoliuką, Vytautą Koncevičių, Vidą Maciulevičių, Titą Masiulį, Stasį Mačiulską, Alvydą Matulką, Apolinarą Juozą Povilaitį, Igną Šimulionį, Vytautą Vaitkų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą