2014 m. rugsėjo 29 d., pirmadienis

Apie Nidos trauką

Kaspars Tubelis nuotr.
Ar verta kasmet keliauti į tą patį bėgimą ir įveikinėti tą pačią nepasikeitusią trasą? Verta, jei tai Nidos pusmaratonis rugsėjo gale.

Smagu yra tai, kad varžybos šeštadienį pirmoje dienos pusėje, o po to – daryk, ką nori: eik maudykis jūroje, grožėkis kopomis, važinėk dviračiu, miegok arba jei labai skubi – varyk namo.

Bet mūsų ekipažas, kaip ir nemaža dalis Nidoje bėgusių dalyvių, niekur neskubėjo, liko ir apdovanojimuose, sudalyvavo solidžiame renginio “after partyje” bei Neringą paliko sekmadienį vakarop.

Apie patį bėgimą nėra ką daug pasakoti: pusmaratonis nutrepsėtas per 1 val. 28 min. 48 sek. (1km/ 4.13 min.), 31 vieta iš daugiau nei 240 dalyvių bei geriausias sezono asmeninis rezultatas. Ačiū Pacui už gerą konkurenciją, tiksliau, už gerą tempą ir motyvaciją neatsilikti, jei ne jis, laikas būtų prastesnis. Ačiū palaikymo komandai: Rūtai, Renatai ir Mixui! :) Bei sveikinimai išties gerai prasibėgus 5,4 km ratą.

O dar didesni sveikinimai mūsų žvaigždei Romui JasinskuiVyriausiųjų (virš 70 metų) kategorijoje neturėjo sau lygių ir pelnytai iškovojo taurę, o savo tempu (rezultatas – 1 val. 45 min. 56 sek.) nušluostė nosį geram būriui dvigubai ir trigubai jaunesniems už save bėgikams.

Trasa sunki, ir tą supranti tik dar kartą joje atsidūręs, ji išryškino silpnąsias vietas, tačiau rezultatas įpūtė ir optimizmo. Forma nebloga, gal geriausia šiemet, ir kartu gaila, kad sezonas jau ryškiai į pabaigą. Gal koks vienas kitas renginys ir ramuma.

Smagu Nidoje buvo sutikti tuos pačius, su kuriais bėgai ankstesniuose renginiuose, gera buvo matyti laimingus Vaido Dopolsko ir Živilės Balčiūnaitės bei trenerio Romualdo Sausaičio veidus: yra ko džiaugtis, sumušti trasos rekordai.

Nidoje konkurencija tikrai nemažėja, ir renginio organizatorius Aurelijus Armonavičius visiškai teisus sakydamas, kad čia susirenka ir bėga elitas.

Nepaisant augančio dalyvių skaičiaus (skelbiama, kad iš viso varžėsi apie 600 bėgikų), rezultatų fiksavimo sistemai nėra jokių priekaištų. Tą paminėjau todėl, kad bėgikų laikai fiksuojami ne elektronine sistema ir šiuolaikiniais čipais, o vyr. teisėjo chronometru. Prabėgus gerai vienai kitai valandai, suspėjus palysti po dušu ir sukirsti porą cepelinų, kainavusių virš 4 eurų, rezultatai jau kabėjo informacinėje lentoje.

Tikra vyšnia ant skanaus pyrago buvo puikus renginio uždarymas: geras oras, užkandžiai, žuvis, gėrimai, bendraminčių būrys, neformali aplinka – tokio after party neturi nei vienas bėgimo renginys Lietuvoje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą