2015 m. balandžio 25 d., šeštadienis

Pažink Panevėžį 2015'

Balandžio pabaigoje su Aukštaitijos sostine susipažinti kvietė jau tradicinėmis tampančios varžybos – „Pažink Panevėžį“.



Multisporto renginiai sparčiai populiarėja visoje šalyje, ne išimtis ir šios varžybos: čia į renginį užsiregistravo 90 komandų, o tai maloniai nustebino pačius organizatorius. Renginio pirmaisiais – 2012-aisiais – metais dalyvavo 24 ekipos, po metų – 55-ios, 2014-aisiais – 57-ios ekipos.

Akivaizdų progresą įrodo ir dalyvių geografija: be panevėžiečių varžėsi Vilniaus, Kauno, Elektrėnų, Šiaulių, kitų mažesnių Panevėžio apskrities miestelių atstovai.

Komandas sudarė du žmonės, kurie, vadovaudamiesi žemėlapiais turėjo rasti kontrolinius punktus, čia atsižymėti ir kartu įveikti visą trasą: bėgti, plaukti baidare ir važiuoti dviračiu.
Organizatoriai paruošė dvi trasas: mėgėjams ir sporto grupės dalyviams. 36 ekipos stojo prie sportinės trasos starto linijos – 26 vyrų įskaitos, ir 8 mišrios (vyras, moteris). Mėgėjų grupėje varžėsi 22 mišrios ir 31-a vyrų komanda.

Sporto trasos dalyviai pirmuosius 4 punktus turėjo atrasti bėgdami, vėliau varžybos persikėlė į Nevėžį, kur baidarėmis ekipos įveikė beveik 5 kilometrus. Po baidarių sportininkai vėl kontrolinius punktus rinko bėgte. Grįžusios prie starto vietos – „Cido“ arenos – komandos sėdo ant dviračių: varžybų trasa persikėlė kelioliką kilometrų už miesto. Už Berčiūnų gyvenvietės esančiuose miškeliuose slypintys kontroliniai punktai komandoms tapo tikru iššūkiu ir juos atrasti pareikalavo nemažai jėgų. 

Ne visada trumpiausias kelias buvo geriausias variantas, vietomis siekiant tikslo teko klampoti nepradžiuvusiais, apipelkėjusiais takeliais. Žinoma, pranašumą turėjo orientavimosi sporto atstovai, kuriems miško žemėlapis nekėlė didelių problemų.

Daugybė kontrolinių punktų reikalavo kone visos dienos laiko: į organizatorių laiko limitą – 6 val. 30 min. – suspėjo trys komandos. Kitos į finišo vietą grįžo nepasiekusios visų kontrolinių punktų.
Kiek lengvesnė mėgėjų trasa taip pat atėmė kelias valandas laiko.

Čia vyrų grupėje prizines vietas užėmė svečiai. Pirmoji vieta atiteko Vilniaus „Pilotai“ ekipai (Robertas Jauniškis ir Vincas Šnirpūnas), kuri trasą įveikė per 3 val. 23,12 min. Antroji vieta atiteko „Enjoy“ duetui (Vilnius, Mindaugas Rūkas ir Martynas Dobilinskas) – 3 val. 27,58 min. Trečią vietą užėmė Martyno Rugieniaus ir Donato Zaukos ekipa – 4 val. 8,26 min.

Mišrioje komandų įskaitoje nugalėjo panevėžiečiai Kristina Jasinskaitė ir Gediminas Kripaitis (4 val. 21,20 min.), antroji vieta atiteko taip pat mūsų miesto komandai – Aistei Rutkauskaitei ir Dominykui Lėveriui – 4 val. 46,18 min. Trečią vietą užėmė vilniečiai Aurelija Poškutė ir Martynas Zaksas (5 val. 43 sek.).
Sporto trasos vyrų grupėje nugalėjo Kauno ekipa – Gediminas Morėnas ir Gytis Šumskas (6 val. 6,12 min.), antri liko vilniečiai Jonas Garšva ir Mindaugas Grašys (6 val. 14,11 min.), treti – Telšių sportininkai Arūnas Malūkas ir Audrius Platakis (6 val. 31,30 min.).

Sporto trasos mišrių komandų įskaitoje pirma finišavo Kauno TSMK „Raidas“ komanda – Renata 
Paulauskienė ir Andrius Šimkonis (6 val. 32,08 min., 86 taškai). Antras liko duetas iš Vilniaus – Ramunė Arlauskienė ir Dainius Mačiulis (6 val. 26,27, 78 taškai). Trečia liko „F.O.C.U.S. Running“ ekipa – Gediminas Latvys ir Aira Klusaitienė (54 taškai, 6 val. 32 min.).

Varžybas organizavo jaunimo turizmo ir aktyvaus laisvalaikio klubas „Klajūnas“.

"Sekundė", 2015 05 04

***

P.S. Galiu dar papildyti, kad pati renginio idėja - cool! Šį renginį atranda ir bėgikų bendruomenė, nekalbant apie orientavimosi sporto atstovus.

Vietomis jau mintyse keikiausi, ką aš čia veikiu, kai trasoje teko praleisti virš 7 valandų. Mintyse galvojau, negi mes tokie silpni, kad netelpam į organizatorių skirtą varžyboms laiką.

Tačiau po renginio paaiškėjo, kad tokių buvo didžioji dalis sporto grupės komandų. Su Edvinu užimta 7-oji vieta tikrai neprastas rezultatas!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą