2013 m. gruodžio 9 d., pirmadienis

Apie Eglutės debiutą ir pergalę Lenkijoje

Eglė (viduryje) varžoves lenkė ne sekundėmis,
o keliomis minutėmis. 
Nei kelių laipsnių šaltis, nei sniegas, nei ledas nesutrukdė Eglei Skruzdytei užtikrintai nugalėti Lenkijoje, Mikolaikų mieste vykusiame pirmajame pusės maratono (21 km 195 m) bėgime.

26-erių mergina distanciją įveikė per 1 val. ir 30.28,75 min. Įdomu tai, kad ji debiutavo šioje distancijoje: iki šiol sportininkė varžėsi perpus mažesnėse ar dar trumpesnėse trasose.

Šaunuolė, fantastiškas debiutas! Anot Eglės, ji neturėjo minčių nugalėti šiame bėgime. Atsargiai pradėjusi varžybas įsibėgėjo ir nesulaukė didesnės konkurencijos.

Jos artimiausios varžovės atsiliko po keletą minučių. Tiesa, kiek tiksliai Eglė kitoms davė į kaulus iškart po bėgimo pasakyti niekas negalėjo, nes atėjus laikui apdovanojimams netikėtai organizatoriai pareiškė, kad susidūrė su didžiulėmis problemomis ir šiuo metu negalintys apdovanoti įvairių amžiaus grupių prizininkus. Taigi, taurės įteiktos tik absoliučios vyrų įskaitos 1-3 vietas užėmusiems sportininkams bei trims greičiausioms merginoms.

Oficialūs rezultatai pasirodė tik daugiau nei paros. Taigi, antrą vietą užėmusią merginą ji aplenkė 4min. 28 sek., o trečioji nuo Eglutės atsiliko daugiau nei 7 min.  

Mano laikas kuklus – 1 val. ir 38.58,73 min. Tiesa, geresnio rezultato ir nesitikėjau, treniruotės retos, nereguliarios bei lėtos. Bėgau pagal savo galimybes. Ir, beje, ne rezultatas buvo svarbiausias savaitgalio aspektas.

Kalbant apie trasą, reikėjo 5 km nubėgti į vieną pusę, grįžti ir vėl tuo pačiu keliu apie 5 km į vieną pusę ir atgal. Kelio danga – sniegas, ledas, taigi, neturėjusiems specialių sportbačių, o tokių buvo didžioji dauguma, sąlygos nelengvos. 

Bėgant antrąjį ratą sportininkų supluktas sniegas vietomis buvo virtęs ledu, tad kojas reikėjo dėti atsargiai, o greitai bėgantys rizikavo išsitiesti ant žemės bei gauti traumą.

Apskritai oras vyravo puikus: švietė saulė, spaudė kelių laipsnių šaltukas, tiesa, vietomis, grįžtant link finišo reikėjo bėgti prieš vėją, tačiau tai nebuvo ypač ilga atkarpa.

Bėgime dalyvavo beveik 300 sportininkų, mažesnė jų dalis varžėsi 10 km trasoje.

Ekipažas. Šalia manęs - moterų įskaitos čempio-
nė Eglė, iš dešinės - E. Demenkovas, pirmas deši-
nėje K. Abromaitis. 
Apie keliolika lietuvių kaip reikiant sudarė neblogą konkurenciją vietiniams: štai „Na, pagauk“ klubo narys Petras Pranckūnas bendroje įskaitoje finišavo penktas ir savo amžiaus grupėje (40-49 metai) užtikrintai buvo pirmas.

Kiti taip pat pretendavo į savo amžiaus grupių prizines vietas bei pasiekė labai neblogus rezultatus. Egidijus Juzonis („Na, pagauk“) bendroje įskaitoje užėmė aukštą 7 vietą (1 val. 21 min. 40,04 sek.), klubo „Inžinerija“ bėgikas Igoris Černigovas liko dešimtas – 1 val. 23 min. 50,58 sek. Nugalėtojo Michal Smalec laikas – 1 val. 9 min.29,78 sek.   

Be manęs už Panevėžį taip pat bėgęs Edvinas Demenkovas rezultatu nebuvo patenkintas, jo laikas – 1. 33.37,38. Savaime suprantama kodėl: iki asmeninio rekordo, kurį šiemet pasiekė Vilniaus maratono bėgime, 8 minutės.

Kitas mūsų ekipažo narys Kęstutis Abromaitis iš Pakruojo varžėsi 10 km trasoje ir savo amžiaus grupėje (50-59 metai) užėmė 4 vietą. 

Grįžtant namo ilgoje kelionėje geros nuotaikos nestokojome, juk kartu su mumis - čempionė Eglė!   

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą