2014 m. birželio 15 d., sekmadienis

Kauno maratone - tarpinis tikslas

1 val. 29 min. 11 sek. - per tokį laiką įveiktas Kauno pusę maratono. Lyginant su Vilniuje vykusiu NIKE 21 km bėgimu, daugiau nei 13 min. geresnis rezultatas. Tai tik įrodo, kad Vilniuje vykusio bėgimo laikas buvo atsitiktinumas, o ne realus jėgų atspindėjimas.

Labiausiai pradžiugino stabilus tempas, kuris nekrito žemiau 4.20 min/km ir visada svyravo tarp 4.05-4.15 min/km. Vidutinis - 4.13 min/km. Šio bėgimo tikslas buvo "išbėgti" iš 1.30 val.
Labiausiai tą pasiekti padėjo kelių bėgikų kompanija su kuria pavijome Vaidą Šacikauskaitę. Ji pusės maratono rungtyje liko antra po Rasos Drazdauskaitės. Taigi, vienu metu mūsų būrelis ūgtelėjo iki dešimties bėgikų, kurie visi laikė panašų tempą.

Likus maždaug 3 km pabandžiau atsiplėšti, tačiau tai nepasiteisino: likus maždaug 1,5 km neatlaikiau kiek aukštesnio tempo, kažkiek sulėtėjau, pavijo mane tas būrelis ir pralenkė kokiomis dešimt sekundžių. Trūko, trūko energijos finiše. Kaip sakant, bėgi ir mokaisi.

Beje, prieš metus čia 21 km bėgau daugiau nei 17 min. lėčiau.

Renginys pavykęs, gera atmosfera, pažįstami, draugai, gerinę savo PB.

Tik vienas dalykas nepatiko: finišavę maratono bėgikai maždaug per 4 val. turėjo brautis tarp prie starto linijos išsirikiavusios tūkstantinės minios prieš 10 km ir 5 km bėgimus. Vienas jų - rekordininkas Piotras Silkinas. Kažkokia nepagarba. Tu visas jėgas atiduodi maratono trasoje, liko paskutiniai keli šimtai metrų ir štai staiga prieš tave - 1000 žmonių, kurie nesupranta, kad tau šie paskutiniai metrai - paskutiniai, jėgų nėra, o tu priverstas laviruoti ir brautis pro juos. O jei per paskutinius metrus sprendžiasi tavo asmeninio rekordo klausimas? 

Žinoma, įrengti atskiras starto zonas su skirtingais laiko matavimo punktais - matyt, brangus malonumas. Ir iš tos pusės galima suprasti organizatorius. 

Na, bet visa kita buvo viskas puiku: gerti punktuose netrūko, trasa lygi, vientisa, tinkama rekordams. 

2 komentarai:

  1. Sveikinu, Linai! Puikus rezultatas! Manau, kad rudenį bėgsi dar greičiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dėkui, taip pat manau, kad rudenį bėgsiu greičiau :)

    AtsakytiPanaikinti