2014 m. gegužės 20 d., antradienis

Ar išsipildys Ambrazevičiaus prognozė 0:3 ?

Kartais savęs klausiu, kodėl šių metų „Ekrano“ žaidimas susilaukia daugiau pagyrimų, nors komanda įsitaisiusi turnyro lentelės viduryje?

Tai ką, Valdo Urbono viską iš elės laimintis „Ekranas“ nebuvo įdomus klubo sirgaliams?

Buvo įdomus, tačiau prieš kiekvienas rungtynes viskas buvo aišku: laimėsime, o įvarčiai anksčiau ar vėliau sukris. Būdavai ramus ir 80 min., nes tikėjai, kad įvartis bus pelnytas per likusias dešimt minučių ir komanda pasiims eilinius tris taškus.

Valio! To mums ir reikia! Tačiau tas užtikrintumo jausmas – didžiausias intrigos priešas. Manau, panašiai jaučiasi „Pietų-4“, nors gal jie prie pergalių tik įpranta. Tačiau per taurės finalą įvarčius pelnę žaidėjai, ypač J. Wilkas, atrodė taip, lyg tai būtų 4 įvartis į „Dainavos“ vartus. Panaši ir L. Pilibaičio reakcija.

Šiemet su „Ekranu“ visai kitaip. Prieš kiekvienas rungtynes nieko neaišku, išskyrus susitikimus su minėta „Dainava“. Čia kiekviena pergalė brangi ir nėra nesvarbių taškų. Kiekvienas taškas – galimybė pakilti turnyro lentelėje vienu laipteliu į viršų. Svarbiausia – komandos vienybė ir puiki atmosfera. Sezono šūkis „vienas už kitus“ puikiai atspindi ekipos dvasią ir tiesiog negali nepalaikyti šios komandos! 

Žalgirio“ rankoje visi koziriai: sava aikštė, pasitikėjimas savo jėgomis, gera sportinė forma, žiūrovų ir fanų palaikymas.

Ar „Ekranas“ turi kokių nors šansų? Ar išsipildys P. Ambrazevičiaus prognozė 0:3 FKE nenaudai?

Visų pirma, „Ekrano“ niekas nekausto, jei pralaimės, niekas neduos per galvą. Tad, ko jaudintis?? Antras dalykas, puikus šansas įkąsti tik ką „iškeptiems“, „šviežiems“ taurės laimėtojams, įrodant, taurės formatas yra visiškas nesusipratimas ir negali turnyras tęstis per du skirtingus sezonus. 

Trečias dalykas: žaisime lygioje aikštėje, o ne Pakruojo arimuose. Ketvirtas dalykas: yra šansas, kad žaliai balti po taurės finalo gyvens euforijos nuotaikomis ir į aikštę žengs su mintimis apie lengvą pasivaikščiojimą. Penktas dalykas: „Žalgiris“ turi mažiau poilsio, žaidė šeštadienį, bus labiau persivalgę futbolu. 

Dar vienas dalykas: P. Ambrazevičius palaiko „Žalgirį“ ir čia jokia paslaptis, ekraniečiai turėtų jaustis „ne kažką“ po futbolo eksperto prognozės 0:3 FKE nenaudai. Dabar iš principo turi sužaisti minimum lygiosiomis ir taip „spjauti“ komikui į veidą (beje, geras ženklas yra tai, kad pats Ambrazevičius dažnai klysta).

Paskutinis dalykas – pirmojo mačo emocijos. Tikrai yra ką atsiminti, rungtynes pilkomis tikrai negali pavadinti, o jas vainikavo žvaigždės Šembero žodžiai po rungtynių apie „savo aikštės pusėje sustojusią bandą“ ir pastatytą autobusą.

Bus rytoj autobusas? Bus, nebus, koks skirtumas, svarbiausia – galutinis rezultatas, atnešantis galutinę emociją apie rungtynes.

Tad, c`mon, futbolo dievai, užsukite rytoj ir į LFF stadioną!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą